Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Olajat hevítek egy serpenyőben és hozzáadom az aprított hagymát, zellert, sárgarépát, jól elkeverem és 5 percig pirítom .
Beleteszem a darált húst is és átpirítom az egészet.
A vörösborral felöntöm és 5- 7 percig főzöm együtt, s ezután teszem bele a paradicsomot is.
Sózom és borsozom majd legalább 1-1. 5 órán át lassú tűzön főzöm .
A tésztát sós vízben kifőzöm , majd leszűröm.
A tésztát tányérra rakom , rászedek egy adagot a raguból és a tetejét megszórom reszelt parmezánnal.
Tálalható !
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A zöldségtől kapja meg a kellemes izét a ragú.
Aki szereti lehet bele rakni kevés bazsalikomot vagy oregánot.
Kicsit laktató főétel, de finom !
A darált hús fele lehet marhahús is, így pikánsabb .
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.08.16 20:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
aprított hagymát, darált húst, vörösborral felöntöm, tetejét megszórom, zöldségtől kapja, kellemes izét, petrezselyemzöld, parmezánsajt, bazsalikomot, paradicsomot, serpenyőben, parmezánnal, vörösborral, paradicsom, Beleteszem, zellerszár, sárgarépát, zöldségtől, elkeverem, pikánsabb, Tálalható, hozzáadom, darálthús, sárgarépa, megszórom, átpirítom, felöntöm, oregánot, Bolognai, marhahús, étvágyat, legalább, sovány darálthús, olaj, hagyma, zellerszár, sárgarépa, testes vörösbor, apróra vágott paradicsom, csokor petrezselyemzöld, metélt tészta, ek-nyi reszelt parmezánsajt,
|
|
|
|
|